Administrator societate comerciala: drepturi si obligatii

Administrator societate comerciala_ drepturi si obligatii Reinvent Consulting
Administrator societate comerciala_ drepturi si obligatii Reinvent Consulting

Administratorul unei societati comerciale poate fi intern, asociat in firma respectiva sau poate fi o persoana din exteriorul firmei.

  • Numirea unui asociat, sau a mai multor asociati ca si administratori se face de obicei in momentul infiintarii firmei, sau ulterior prin mentiune la Registrul Comertului. 

  • Numirea unei persoane din afara firmei pentru rolul de administrator se face printr-o mentiune la Registrul Comertului.  Ulterior intre firma si noul administrator se poate semna un contract de mandat care sa stabileasca nivelul remuneratiei, drepturi, obligatii, durata colaborare.

Drepturi si obligatii administrator societate comerciala:

1. Administratorii au dreptul sa faca toate demersurile necesare pentru a duce la indeplinirea obiectul de activitate al firmei

2. Adminstratorii trebuie sa fie prezenti la adunarile societatii, la consiliile de administratie sau la sedintele organizate de managerii generali

3. Functia de administrator nu poate fi transferata altei persoane fara o mentiune la Registrul Comertului in acest sens.

4. Sunt raspunzatori pentru:

a) realitatea varsamintelor efectuate de asociati;
b) existenta reala a dividendelor platite;
c) existenta registrelor cerute de lege si corecta lor tinere;
d) exacta indeplinire a hotararilor adunarilor generale;
e) stricta indeplinire a indatoririlor pe care legea, actul constitutiv le impun.

5. Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate;

6. Administratorii trebuie sa aprobe procedura de inventariere, in vederea verificarii si stabilirii situatiei fizice certe a patrimoniului.

7. Administratorul raspunde pentru organizarea si conducerea contabilitatii entitatii; acesta are obligatia de a semna situatiile financiare anuale si raportarile contabile.

Alege Reinvent Consulting pentru numirea si/ sau schimbarea/ revocarea administratorului firmei tale!

Pentru a evita aglomeratia de la ghiseele Oficiului National al Registrului Comertului si bataile de cap provocate de birocratia romaneasca, poti sa alegi unul dintre expertii Reinvent Consulting.

Schimbare administrator/ revocare administrator:

  • 480 de lei, in Bucuresti si Ilfov (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA);
  • 580 de lei, in celelalte judete (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA).

Termenul pentru realizarea unui astfel de demers este de 5-10 zile in Bucuresti si Ilfov, respectiv de 15-25 de zile pentru restul tarii.

Click aici pentru detalii.

Numire administrator:

  • 420 de lei, in Bucuresti si Ilfov (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA);
  • 520 de lei, in alte judete ale tarii (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA).

Un astfel de demers va fi realizat intr-un termen de 5-10 zile in Bucuresti si Ilfov, respectiv de 15-25 de zile pentru restul tarii.

Click aici pentru detalii.

50% reducere pentru cel putin 2 mentiuni inregistrate in acelasi dosar! (reducerea se aplica la onorariul pentru mentiunea cea mai ieftina)

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu informatiile juridice si fiscale necesare!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT.

Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *