Inlocuirea caselor de marcat 2018: termen legal prelungit pana pe 1 septembrie pentru firmele mari, respectiv 1 noiembrie pentru firmele mici

Inlocuirea caselor de marcat 2018 Reinvent Consulting
Inlocuirea caselor de marcat 2018 Reinvent Consulting

Inlocuirea caselor de marcat clasice cu case de marcat electronice are termen prelungit de inlocuire, firmele mici pot face aceasta achimbare pana la data de 1 noiembrie 2018, pe cand firmele mari si mijlocii au termen limita 1 septembrie 2018.

Baza legala: OUG. nr. 20/2017 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative. 

Firmele care vand bunuri livrate cu amanuntul sau presteaza servicii direct catre populatie sunt obligate sa utilizeze doar case de marcat electronice. Astfel, contribuabilii mari ar fi trebuit sa inlocuiasca casele de marcat cu rola de hartie cu cele care au jurnal electronic pana pe data de 1 iunie 2018 – termen prelungit pana pe 1 septembrie 2018; pentru firmele mici, termenul se prelungeste de la 1 august 2018 pana la 1 noiembrie 2018.

Prin implementarea Registrului national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale, se creeaza premisele debirocratizarii procedurilor efectuate in legatura cu aparatele de marcat (fiscalizare, sigilare, schimbarea memoriei fiscale sau a jurnalului electronic, reparatii, etc.) inregistrarea acestora urmand sa se realizeze electronic.

Consecinte pentru neinlocuirea in termen legal a caselor de marcat:

  • Amenzi intre 8.000 si 10.000 lei;
  • Confiscarea sumelor nejustificate;
  • Suspendarea activitatii pana se face inlocuirea cu casa de marcat electronica.

Autoritatile estimeaza inlocuirea a aproximativ 800.000 de case de marcat: 100.000 la firmele mari si mijlocii si 700.000 la firmele mici.

Doriti o casa de marcat electronica performanta? Va putem ajuta prin intermediul partenerilor nostri, Cosimo Solutions Team, case marcat incepand cu 77 euro.

Modele:

 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *