Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Pentru a infiinta o Intreprindere Familiala este nevoie ca reprezentantul sa aiba diploma sau toti membrii?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la necesitatea unei diplome in cazul in care se doreste infiintarea unui IF si la gradul de rudenie maxim acceptat pentru integrarea intr-un IF a membrilor unei familii. 

Doamna Mariana Timis intreaba:

“Buna ziua, 

Pentru a infiinta o Intreprindere Familiala este nevoie ca reprezentantul sa aiba diploma pe domeniul IF sau toti membrii? De asemenea, care este gradul maxim de rudenie care se accepta pe acest IF. Multumesc! ”

Doamna Isabela Dabu, Consilier Juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

O Intreprindere Familiala este reprezentata de un membru care detine o diploma de studii, o calificare sau certificare in domeniul in care se va desfasura activitatea in cadrul entitatii. Fiecare membru al familiei are un aport de cunostinte, echipamente sau altele care sa fie transpuse clar in statutul Intreprinderii Familiale. 

Altfel spus, un IF inseamna o colaborare la nivel de grade de rudenie apropiate, care presupune infiintarea unei entitati prin intermediul careia se desfasoara o activitate economica prin aportul fiecarui membru. Gradul maxim de rudenie pentru a introduce pe cineva in statutul unui IF este gradul al doilea (ex. veri, unchi, matusi, bunici, etc.) 

Spre exemplu, unii membri pot participa cu echipamente diverse, cu forta de munca, cu implicarea in organizarea activitatii, dar IF-ul va fi reprezentat de o singura persoana, care trebuie sa detina competente sau experienta dovedibila in domeniu. 

Daca doriti sa va ajutam cu procedura de infiintare IF, va stam la dispozitie la numerele de telefon de mai jos sau pe e-mail.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *