Copywriting la superlativ: 6 Tehnici de scriere sau cum sa nu plictisesti cititorii!

Copywriting la superlativ_ 6 Tehnici de scriere sau cum sa nu plictisesti cititorii! Reinvent Consulting
Copywriting la superlativ_ 6 Tehnici de scriere sau cum sa nu plictisesti cititorii! Reinvent Consulting

Continutul de calitate vinde! Atrage cititori, le ofera informatii/ solutii la problemele lor. Ce inseamna Copywriting? Sa scrii astfel incat sa atragi atentia, nimeni nu e obligat sa citeasca ce ai scris, trebuie sa ii faci pe oameni sa-si doreasca sa faca asta. 

Cum captezi atentia? Titlul. De aici incepe povestea…

Care continua cu primul paragraf, acesta trebuie sa fie suficient de interesant sa determine cititorul sa mearga mai departe…In lumea business informatia trebuie transmisa intr-un mod cat mai clar si concis.

6 Tehnici de scriere sau cum sa nu plictisesti cititorii:

1. Mentioneaza cea mai importanta informatie din start – Exemplu: articol despre cresterea impozitului pe profit, scrie direct “de la 1 iunie vom plati 16% impozit pe profit”, apoi detaliezi baza legala, implicatii, calcule etc.

2. Scrie aerisit – Paragrafele trebuie sa fie scurte. Textile lungi plictisesc si vizual alunga cititorii. Nimeni nu timp sa citeasca in 2 pagini o informatie ce poate fi transmisa in jumate de pagina bine structurata. Foloseste subtitluri si paragrafe scurte.

3. Fii in felul tau – Subliniaza, ingroasa, pune poze, scoate in evidenta anumite cuvinte etc.

4. Fii simplu – Foloseste cuvinte simple, pe intelesul tuturor.

5. Foloseste adresare personala, vorbeste cu “tu”. Foloseste cat de multi „tu” in textul tau. Raportul dintre „eu” si „tu” ar fi bine sa fie in jur de 1/3. E ca si cum ai vorbi fata in fata cu cititorul, pentru el scrii, pentru nevoile lui.

6. Fii Spartan – la numarul de cuvinte. Foloseste cat mai putine cuvinte. Pastreaza in continut doar ce e cu adevarat util.

In loc de concluzie: „Scrisul este un obicei, nu o arta, așa ca cu cat il practici mai mult, cu atat devii mai bun.”  – Ann Handley

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *