“Actiunea No Stress”: ce este tehnica de relaxare mindfulness si cum sa o practici

“Actiunea No stress”_ ce este tehnica de relaxare mindfulness si cum sa o practici Reinvent Consulting
“Actiunea No stress”_ ce este tehnica de relaxare mindfulness si cum sa o practici Reinvent Consulting

Mindfulness este o stare a mintii in care alegi sa fii atent la ceea ce traiesti in acel moment, fara sa judeci experienta respectiva, daca e buna sau rea.

Gandurile negative si cele pozitive sunt tratate la fel fara sa le judeci. Le observi, le simti si le lasi sa plece. Esti conecat la prezent. Daca analizezi un gand, o situatie, te indepartezi de prezent, te implicit si iesi din rolul de observator, incarci mintea cu energia acelui gand, energia acelei trairi.

Aceasta forma de meditatie te ajuta sa ai mai putine ganduri si emotii negative, sa treci mult mai usor peste situatiile neplacute, sa ramai stapan pe situatie, sa reusesti sa te detasezi si sa iti pastrezi starea de bine.

Conceptul de mindfulness este preluat din mediatia budista si practic reprezinta o tehnica de relaxare si de eliberare a mintii pentru a gestiona emotiile negative.

Ce trebuie sa faci pentru a te relaxa in stilul tehnicii mindfulness:

  • Invata sa observi, sa vezi orice situatie, context, imprejurare la nivel obiectiv, sa nu te implicit, sa te detasezi. Iesi in afara cercului si priveste in el.
  • Descrie gandurile, sentimentele, evenimentele. De exemplu: daca esti in aer liber descrie ceea ce simti: adierea vantului, mirosul florilor, o usoara senzatie de frig, descrie ce ganduri iti vin in cap si lasa-le sa treaca.
  • Ramai ancorat doar in prezent. Concentreaza –te pe momentul prezent, chiar daca e dificil la inceput, pana mintea se depinde cu aceasta practica.
  • Nu judeca, fie el gand negative sau pozitiv, ia-l ca atare, obsrrva, descrie si treci mai departe.

Cum sa te relaxezi cu acesta tehnica – exemple practice:

  • Stai linistit intr-un loc, respira profund, indentifica emotiile, gandurile prezente. Desctie ceea ce simti: miroase a parfum, covorul e moale, adie vantul etc… Foloseste-ti toate simturile pentru a fi in prezent aici si acum. Nu evalua daca iti place sau nu ce simti, ce vezi, ce auzi, doar observa starile, gandurile, senzatiile.
  • Cand te plimbi, concentreaza-te pe senzatii, cum se simte pamantul sub picior, cum se simte daca acum calci pe o frunza, cum se simte aerul care te inconjoara, asculta pasii, sunetul lor. Fii constient de gandurile tale, apoi lasa-le sa treaca. Mintea sa fie ca o sita, vin gandurile si trec prin ea fara sa o incarce.
  • Cand faci de mancare, fii atent la textura alimentelor, observa, miroase-le, combina, simte fiecare miscare, apa care curge pe legume, sunetul cand toci legumele, sunetul cand le calesti in tigaie, sesizeaza aroma lor, gustul. Cand mananci incearca sa descrii mental cat mai detaliat gustul, aromele, textura si senzatiile pe care ti le dau mancarea.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *