Infiintare Agentie de Plasare a Fortei de Munca in strainatate 2020

Infiintare Agentie de Plasare a Fortei de Munca in strainatate Reinvent Consulting
Infiintare Agentie de Plasare a Fortei de Munca in strainatate Reinvent Consulting

 

Articol actualizat in aprilie 2020.

Agentiile de ocupare a fortei de munca functioneaza pe teritoriul Romaniei prin activitati de intermediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate. Aceste societati, de regula,  au ca obiect de activitate principala recrutarea si plasarea fortei de munca. Afla ce conditii exista pentru infiintarea unui SRL  in Romania pentru plasarea fortei de munca in alte tari. 

Agentiile de plasare a fortei de muncă sunt obligati sa indeplineasca, cumulativ, mai multe conditii:

  • sa se inregistreze la ITM-ul care administreaza zona unde este sediul social al societatii;
  • sa incheie contracte ferme de locuri de munca cu persoane juridice sau fizice, stabilite intr-o alta tara, strict cu angajatori inregistrati in acea tara, conform legilor interne;
  • sa dispuna de spatiul si dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii;
  • sa aiba personal calificat in resurse umane;
  • sa nu fi fost condamnati asociatii, sa nu fie societatea in procedura de faliment si nici in etapa de dizolvare.

Agentiile de acest tip sunt obligate sa functioneze (si sa fie mentionat acest lucru in actele de infiintare) exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Etape in infiintarea unei agentii de recrutare si plasare forta de munca in strainatate: 

Pasul 1:  Infiintarea  unui SRL, cu obiectul principal de activitate  CAEN  7810 – Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca. 

Infiintarea unui astfel de SRL decurge dupa o procedura normala la ONRC. Doar ca exista o conditie esentiala de respectat in privinta codului CAEN pentru desfasurarea acestei activitati.

In obiectul secundar, pot fi prezente si autorizate si alte activitati aferente acestui tip de activitate sau diferite de obiectul principal.

Pasul 2: Obtinerea autorizatiei si luarea in evidenta ca Agentie de plasare  forta de munca in strainatate, de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii  Sociale. Aceasta procedura se definitiveaza dupa prezenta Inspectiei Muncii din partea Inspectoratul  Teritorial  de Munca. 

Pasul 3: Inregistrarea Agentiei de plasare  forta de munca ca operator de date cu caracter personal la – Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Dupa inregistrare, Agentia este obligata realizeze in fiecare luna rapoarte care sa prezinte exact numarul persoanelor recrutate si plasate.

Alte conditii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa infiintezi o agentie de plasare a fortei de munca in strainatate.

Agentia trebuie sa:

  • aiba un spatiu dotat conform unei bune desfasurari de activitate;
  • se asigure ca exista personal calificat si cu expertiza in domeniul fortei de munca;
  • aiba o baza de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii despre conditiile de ocupare a acestora si despre calificarile solicitantilor inregistrati;
  • incheie contracte ferme cu persoane juridice, persoane fizice  si organizatii patronale din strainatate.

Reinvent Consulting te poate ajuta cu urmatoarele servicii:

Detalii despre ofertele noastre puteti solicita pe e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau telefonic la : 021.318.69.60

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *