Studiu 2018: Generatia Y sau Milenialii si cumparaturile online in Romania

Generatia Y sau Milenialii sunt persoane cu varste cuprinse intre 18-40 de ani. Cum acestia sunt angajati si au putere de cumparare ridicata, care este comportamentul lor de cumparare in mediul online? 

Cu ce se diferentiaza generatia milenialilor?

  • Sunt la curent cu  noile tendinte din piata. Prin intermediul mediului online, se informeaza cu privire la noile trenduri, la gradul de diversitate al produselor, analizeaza, compara si impartasesc opinii.
  • In Romania, milenialii reprezinta cea mai mare parte din consumatorii de comert online. Au putere de cumparare ridicata.
  • Acestia sustin inovatia.

Care este comportamentul milenialilor privind platile online (internet banking)?

Un studiu Gemius realizat in martie 2018, efectuat pe un esantion de persoane din Romania, cu varsta in 14-74 ani, utilizatori de Internet a avut ca scop stabilirea comportamentului reprezentantilor generatiei Millennials in era banking-ului digital.

Rezultate sunt urmatoarele:

  • 8 din 10 dintre romanii de 18 – 40 de ani fac cumparaturi pe Internet, dar doar putin peste jumatate (55%, adica 2,14 milioane) aleg sa le si plateasca online;
  • 6,93 milioane de utilizatori de Internet din Romania folosesc un PC/laptop pentru a intra online;
  • 1,76 milioane de internauti autohtoni din Generatia Y, care folosesc un PC/laptop, folosesc online-ul pentru a fi la curent cu informatiile din sistemul financiar;
  • 2,16 milioane fac online banking.

Concluzii studiu: “Exista un segement destul de mare de utilizatori de internet care inca nu efectueaza plati si alte operatiuni bancare online, ceea ce reprezinta o oportunitate de dezvoltare pentru toti jucatorii din piata”, a spus Adrian Biciu, Digital Marketing Consultant la firma de cercetare Gemius.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *