Gazduire sediu social firma pe cabinet de avocat – ce inseamna? Care e durata maxima de gazduire? Care sunt costurile? Pot obtine cod de TVA?

Gazduire sediu social firma pe cabinet de avocat - ce inseamna_ Care e durata maxima de gazduire_ Care sunt costurile_ Pot obtine cod de TVA_ Reinvent Consulting
Gazduire sediu social firma pe cabinet de avocat – ce inseamna_ Care e durata maxima de gazduire_ Care sunt costurile_ Pot obtine cod de TVA_ Reinvent Consulting

Gazduire sediu social firma pe cabinet de avocat:  ce inseamna? Care e durata maxima de gazduire? Care sunt costurile? Pot obtine cod de TVA?

Baza legala:

Art. 3 alin. (1) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare[1], stabileste modalitatile prin care se realizeaza activitatea avocatului, respectiv tipurile de activitati care definesc specificul profesiei de avocat.

In acest sens, la lit. h) a art. 3) din Legea nr. 51/1995, legiuitorul reglementeaza expres ca reprezinta activitate a avocatului cea de „stabilire temporara a sediului pentru societati la sediul profesional al avocatului si inregistrarea acestora, in numele si pe seama clientului, a partilor de interes, a partilor sociale sau a actiunilor societatilor astfel inregistrate”.

Durata maxima gazduire sediu social pe un cabinet avocat:  un an.

In cazul gazdirii sediilor sociale pe cabinet de avocat NU mai este nevoie de acordul vecinilor si al Asociatiei de Proprietari, de  Certificatul ANAF privind spatiul cu destinatie de sediu social, Declaratia notariala de nesuprapunere, Acordul bancii pentru imobilele dobandite prin credit ipotecar, Acordul Ministerului de Finante pentru imobilele dobandite prin credit Prima Casa.

Ce facem dupa ce expira acest an?

 • Varianta 1: mutarea sediului pe un alt cabinet de avocat, schimbarea sediului se inregistreaza prin mentiune la Registrul Comertului
 • Varianta 2: mutarea sediului intr-o locatie fixa (fie spatiu aflat in proprietarea beneficiarului firmei, fie spatiu oferit de o ruda/ cunostinta prin comodat, fie spatiu inchiriat).

Se poate obtine COD de TVA in aceasta situatie?

 • Se poate obtine cod de TVA de Romania chiar daca firma are sediul social gazduit pe cabinet de avocat, conditie de indeplinit: sa existe un punct de lucru;
 • Daca se doreste cod de TVA intracomunitar, atunci sediul gazduit pe cabinet de avocat nu necesita si punct de lucru.

Cum va poate ajuta REINVENT CONSULTING?

In ceea ce priveste gazduirea sediului social, avem urmatoarele oferte:

 • 6 luni – 65 euro + TVA
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – 120 euro + TVA
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – 220 euro + TVA

Important!

 • Oferim sedii sociale in orice sector Bucuresti si in Chitila, Ilfov
 • Dovada sediului se face cu contractul de asistenta juridica.
 • Nu se pot autoriza activitati economice la sediul social. Va autorizam activitatea la terti (lucru pe teren, la seidul clientului)  sau va deschidem un punct de lucru
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare,  se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).
 • Daca optati pentru inregistrarea individuala a mentiunii de schimbare sediu la Registruil Comertului, se mai percepe o taxa de 45 de euro + TVA.

Ce implica serviciul de gazduire sediu firma pe cabinet de avocat:

 • Primire corespondenta si notificare referitor la ridicarea acesteia;
 • Putem oferi sala de conferinte/ birou directorial pentru intalniri cu autoritatile/ partenerii de afaceri/ clienti
 • Avantajul pe care il implica gazduirea sediului social in cadrul Reinvent Consulting este dat de faptul ca sediul va fi situat intr-o cladire de birouri, si nu intr-un apartament, fapt ce are relevanta pe o carte de vizita, iar in cadrul controalelor de la diferite institutii ale statului, puteti fi asistat de catre o echipa profesionista cu o vasta experienta pe linie juridica, financiara si contabila. Evident, oferta presupune si asigurarea tuturor serviciilor de primire a corespondentei si de notificare cu privire la aceasta. Si nu in ultimul rand, va oferim posibilitatea de a folosi in prima luna, tot gratuit, pentru doua ore, Sala de Conferinte Vision, sala moderna, dotata in mod corespunzator pentru a putea desfasura o sedina sau o intalnire de succes. Mai multe detalii, gasiti pe site-ul nostru: http://www.reinventconsulting.ro/infiintari/servicii-conexe/gazduire-sedii-sociale

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Related Posts

Related Posts