Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Ce trebuie sa faca o persoana care urmeaza sa se angajeze in strainatate? Ce trebuie sa faca o persoana care urmeaza sa se angajeze in strainatate? Ce trebuie sa depuna la ANAF?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la “Chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania” si pasii pe care un contribuabil trebuie sa-i faca din punct de vedere fiscal, atunci cand urmeaza sa se angajeze in alta tara.

Domnul Adrian Stan intreaba:

“Ce trebuie sa faca o persoana care urmeaza sa se angajeze in strainatate? Ce trebuie sa depuna la ANAF?”

Doamna Georgiana Gaman, Director Financiar, Reinvent Consulting, raspunde: 

„Buna ziua,

Conform celor stabilite de ANAF, in cazul in care persoana pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, are obligatia completarii si depunerii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”.

Ca urmare a analizarii datelor declarate prin formular si a analizarii documentelor justificative anexate, organul fiscal stabileste rezidenta fiscala si va notifica contribuabilul, daca i se pastreaza sau nu rezidenta fiscala in Romania. Chestionarul poate fi accesat pe site-ul ANAF.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting 

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *