Rubrica de marti: Intreaba un expert! Se pot cesiona parti sociale catre o persoana care este deja asociat unic in alta firma? Ce solutie avem sa terminam cat mai repede procedura?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la cesionarea unui SRL si preluarea de catre un asociat unic, care are aceasta calitate si intr-o alta societate. 

Doamna Elisa Iordache intreaba:

“Buna ziua, 

Am un SRL pe care doresc sa-l cesionez. Suntem doi asociati 50%-50% amandoi suntem administratori, clientul care doreste sa achizitioneze firma de la noi, mai are o firma in care este unic asociat si administrator. Ce solutie avem sa terminam cat mai repede tranzactia si care sunt costurile? Multumesc!”

Doamna Isabela Dabu, Consilier Juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

Legea prevede drept conditie preliminara ca o persoana sa aiba calitatea de asociat unic intr-o singura societate la un anumit moment. De aceea, clientul dumneavoastra ar trebui fie sa aleaga sa va preia societatea prin intermediul cesiunii, dar in asociere cu o alta persoana, fie sa radieze societatea (sau sa renunte la partile sale sociale) in care ocupa calitatea de asociat unic si ulterior sa preia partile sociale din firma in care sunteti asociati. 

Cu alte cuvinte, un asociat unic nu poate prelua tot calitatea de asociat unic intr-o alta societate.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *