TOP 9 traditii ciudate de Craciun din jurul lumii: de la mers cu rolele la biserica, in Venezuela, pana la ascunderea maturilor in Norvegia

TOP 9 traditii ciudate de Craciun din jurul lumii Reinvent Consulting
TOP 9 traditii ciudate de Craciun din jurul lumii Reinvent Consulting

Craciunul este un moment plin de incarcatura emotionala, sarbatorim Nasterea Domnului, ne bucuram sa oferim si sa primim cadouri si totodata traim din plin traditiile mostenite. Si pentru amuzament, iata TOP 9 traditii ciudate de Craciun din jurul lumii: de la mers cu rolele la biserica, in Venezuela, pana la arderea caprei de paie in Suedia, ascunderea maturilor in Norvegia si multe altele…Fiecare cu traditia lui…:)

1.FILIPINE
Festivalul Lampioanelor Gigantice (Ligligan Parul Sampernandu), are loc anual, in duminica dinaintea Ajunului Craciunului, in orasul San Fernando, “Capitala Craciunului” din Filipine. 11 barangays (sate) iau parte la festival si competitia este intensa, fiecare straduindu-se sa construiasca cel mai impresionant lampion. In timp, dinensiunea lampioanelor a tot crescut de la 61 cm la 6 metri. Ele sunt luminate cu becuri electrice si stralucesc intr-o multitudine de modele, asemenea unor caleidoscoape.

2. VENEZUELA
In orasul Caracas, capitala Venezuelei, in fiecare Ajun de Craciun, locuitorii orasului merg la biserica dimineata devreme cu rolele. Acesta traditie unica este atat de populara in oras, incat, pe strazi este interzisa circulatia masinilor, ca oamenii sa poata veni pe role pana la biserica in siguranta, inainte de a se intoarce acasa pentru traditionala cina de Craciun cu tamales (pachetele umplute cu carne si gatite la aburi in panusi de porumb).
Totodata, in noaptea de Ajun, inainte de a se baga in pat copiii isi leaga de degetul mare al piciorului un siret al carui capat este lasat sa atarne afara, pe fereastra.

3. SUEDIA
In Piata Castelului Gävle, din Suedia, este inaltata o capra de 13 metri alcatuita numai si numai din paie. Aceasta este arsa, la miezul noptii, in noaptea de Ajun.

4. MAREA BRITANIE
In ziua de Craciun se serveste o budinca, fiecare membru al familiei (si in special copiii) trebuie sa mestece acest preparat in sensul acelor de ceasornic, in timp ce-si pun o dorinta.

5. NORVEGIA
In Ajunul Craciunului, oamenii isi ascund maturile, pentru a nu fi gasite de vrajitoare…Este o traditie veche, de multe secole, de pe vremea cand oamenii credeau ca vrajitoarele si spiritele rele ies afara in Ajunul Craciunului si cauta maturi cu care sa zboare.

6. UCRAINA
In loc de ornamente si beteala, brazii de Craciun in Ucraina sunt acoperiti cu ornamente in forma de paienjeni si panzele lor. Potrivit folclorului local, a fost odata o femeie saraca ce nu isi permitea sa impodobeasca bradul de Craciun. Insa in dimineata urmatoare, copiii ei s-au trezit si au vazut ca pomul lor era acoperit cu panze de paianjen, iar in clipa in care prima raza de lumina a zilei de Craciun le-a atins panzele s-au transformat in aur si argint, iar de atunci ei nu au mai trebuit sa indure saracia. Tocmai de aceea, ucrainienii cred ca aduce noroc sa vada o panza de paianjen in dimineata de Craciun.

7. AFRICA DE SUD
Mancarea traditionala de Craciun o reprezinta o „delicatesa” : localnicii se delecteaza cu larve ale moliei imparat, prajite intr-o baie generoasa de ulei.

8. ETIOPIA
Etiopienii sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuarie. In aceasta zi, oamenii se imbraca in alb, iar barbatii joaca ganna – un joc rapid, in care se folosesc crose si mingi de lemn.

9. ITALIA
Aici, Mos Craciun este inlocuit de o vrajitoare buna La Befana, care intra pe cosul casei si adcue cadouri celor cuminti. La Befana aduce darurile pe 5 ianuarie.

Si lista continuuuuuuaaaa, “cate bordeie, atatea obiceiuri” ..:)

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *