De la 1 februarie, ANAF acorda CODUL de TVA in aceeasi zi cu depunerea cererii

De la 1 februarie 2019 codul de TVA se acorda in ziua depunerii cererii! Reinvent Consulting
De la 1 februarie 2019 codul de TVA se acorda in ziua depunerii cererii! Reinvent Consulting

Conform unui comunicat ANAF, incepand cu data de 1 februarie 2019, codul de TVA va fi acordat persoanei impozabile in aceeasi zi cu depunerea cererii.

S-a aprobat  ordinul care simplifica foarte mult procedura de inregistrare in scopuri de TVA si ofera sansa persoanelor impozabile sa se inregistreze in scop de TVA   in aceeasi zi cu depunerea solicitarii, fara a mai fi nevoie de  procedura de audiere.

In vederea obtinerii codului de TVA,  declaratia pe proprie raspundere se va transmite doar online catre ANAF.

Noua procedura stabileste modelul si continutul formularului ”Declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA”, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Corectitudinea datelor inscrise in declaratia pe proprie raspundere va fi verificata de catre ANAF dupa aprobarea deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, in termen de 15 zile de la data depunerii solicitarii.

„Ministerul Finantelor Publice, prin intermediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, urmareste cresterea conformarii voluntare si combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activitatii administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare si consultare cu mediul de afaceri in vederea identificarii problemelor si solutiilor viabile”, transmite ANAF.

Ai nevoie de suport? 

REINVENT CONSULTING iti ofera servicii de obtinere cod de TVA normal si special, la preturi accesibile!

  • Obtinere cod TVA : 500 RON, plus TVA
  • Obtinere cod special de TVA intracomunitar: 250 RON, plus TVA

Detalii suplimentare si tarife complete: CLICK AICI! 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *