Din 19 martie 2019, Registrul Comertului radiaza PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN, respectiv II-urile ce depasesc 10 coduri CAEN

Din 19 martie 2019, Registrul Comertului radiaza PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN, respectiv II-urile ce depasesc 10 coduri CAEN Reinvent Consulting (1)
Din 19 martie 2019, Registrul Comertului radiaza PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN, respectiv II-urile ce depasesc 10 coduri CAEN Reinvent Consulting (1)

Din 19 martie 2019, Registrul Comertului poate radia PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN, respectiv II-urile ce depasesc 10 coduri CAEN.

Conform Legii 182/ 2016, intrata in vigoare in 2017 si termen maxim de implementare 17 ianuarie 2019, PFA-urile trebuie sa aiba in obiectul de activitate maxim 5 clase CAEN, iar II-urile maxim 10 clase CAEN. Entitatile juridice care nu indeplinesc aceste conditii vor fi radiate de catre Registrul Comertului.

Baza legala: Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Consecinte neindeplinire conditii legale: In termen de 60 de zile de la implinirea celor doi ani, adica incepand cu 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comertului radiaza, din oficiu, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de activitati incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel impus de legislatia actuala.

Conform datelor Registrului Comertului, pe zona Bucuresti-Ilfov, in categoria entitatilor juridice care necesita minimizarea codurilor CAEN se incadreaza un numar de 2472 PFA-uri si 282 II-uri.

Lista persoanelor fizice autorizate si a intreprinderilor individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate este publicata pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului:

https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016

Ce solutii sunt in cazul in care sunteti pe lista PFA-urilor si a II-urilor ce depasesc numarul maxim de obiecte de activitate?

  • RADIERE CODURI CAEN astfel incat sa ramana maxim 5 coduri la PFA-uri si maxim 10 coduri la II-uri;

Cum va poate ajuta REINVENT CONSULTING?

  • Radiere coduri CAEN: 210 lei (noi ne ocupam de radactare acte, depune si ridicare dosar Registrul Comertului).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Related Posts