Retragere asociat dintr-un SRL: cum se face?

Retragere asociat dintr-un SRL_ cum se face_ Reinvent Consulting
Retragere asociat dintr-un SRL_ cum se face_ Reinvent Consulting

Retragerea unui asociat dintr-un SRL este o expresie a principiului libertatii de asociere, asociatii pot oricand sa se retraga din societatea cu raspundere limitata. Aceasta retragere este practic o cesiune interna.

Retragerea unui asociat cu acordul tuturor asociatilor se consemneaza prin mentiune de cesiune interna la Registrul Comertului. Este cazul in care un asociat paraseste firma si nu mai este cooptat un alt asociat.

Prin semnarea contractului de cesiune de parti sociale cel care cedeaza toate partile sale sociale (numit cedent) iese din firma si isi pierde calitatea de asociat in respectiva societate, iar cel care le preia (cesionarul) dobandeste/pastreaza calitatea de asociat continuand activitatea firmei.

Cesiunea isi produce efectele de la momentul admiterii cererii de inregistrare a cesiunii la Registrul Comertului in raporturile cu tertii.

Retragerea asociatului din societate produce anumite consecinte juridice asupra:

  • structurii capitalului social si a partilor sociale;
  • drepturile asociatului retras –  acestea se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.

In cazul in care iesirea unui asociat dintr-o firma nu se poate face benevol cu acordul tuturor asociatilor, vointa exprimata prin hotarare AGA, atunci aceasta decizie va fi solutionata la tribunal.

Documentele necesare dosar cesiune interna cu excludere asociat sunt urmatoarele:

  • copie cartile de identitate ale asociatilor;
  • certificat de inregistrare – copie;
  • constatatoarele – in original;
  • actul constitutiv;

Actele care se depun la Registrul Comertului sunt:

  • hotararea AGA prin care asociatii decid cesiunea partilor sociale;
  • contractul de cesiune a partilor sociale;
  • actul constitutiv actualizat (in care se trec modificarile decise de asociati prin AGA)

Cu ce te pot ajuta expertii REINVENT CONSULTING?

Cesiune interna cu excludere un asociat, care este si administrator dintr-un SRL – 690 RON (toate taxele incluse) pentru un SRL cu 2 asociati, inregistrat in Bucuresti/ Ilfov.

Noi intocmim toate documentele, depunem actele la ONRC si ridicam rezolutiile finale.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *