Yin si Yang…sau despre gasirea echilibrului acestor energii in viata noastra

Influenta energiilor YIN si YANG si echilibrul din viata noastra Reinvent Consulting
Influenta energiilor YIN si YANG si echilibrul din viata noastra Reinvent Consulting

Nimic nu este 100% Yin sau 100% Yang. Asa cum nu exista lumina fara intuneric, gol fara plin, tot asa nu exista Yin fara Yang.

Yang (masculinul) este alb, iar yin (femininul) este negru. Dar fiecare contine in miezul sau o parte din celalalt. Cele doua fete se atrag si se completeaza reciproc. Aceasta complementaritate face posibile parteneriatul, iubirea si egalitatea. Aceste elemente urmeaza unul dupa altul, atunci cand vine momentul lor. De exemplu, primavara vine numai atunci cand iarna s-a sfarsit.

Simbolul prin care este reprezentat conceptul de Yin si Yang transmite ideea ca cele doua sunt interdependente, interconectate si complementare. Impreuna, prin dansul lor, formeaza „unul”.

Cand analizam lumea care ne inconjoara, din perspectiva Yin si Yang, ar trebui sa ne avem in minte in primul rand, complementaritatea, sa ne imaginam doua fete ale aceluiasi element.

Viata trebuie sa insemne echilibru, nu poti fi ori greierele ori furnica. Trebuie sa fii putin din fiecare. Sau yin, sau yang. Sa muncesti, sa fii organziat si responsabil, dar sa stii cand e timpul sa iei o pauza, sa te detasezi, sa faci ceva ce ti place cu adevarat, sa-ti permiti sa fii cateodata cu capul in nori. Sa realizezi ce iti aduce succes si ce te incarca pozitiv si te pregateste pentru el.

Viata moderna, mereu agitata, mereu in schimbare, mereu in lipsa de timp, mai devreme sau mai tarziu duce la  suprasolicitarea organismului, deci pierderea echilibrului. Pentru a o contrabalansa este nevoie de schimbarea modului de viata, de odihna si de exercitii energetice de intarire a interiorului. Atunci cand muncim, noi consumam energie; in momentul odihnei sau al exersarii tehnicilor energetice, energia noastra creste. 

Daca esti obisnuit sa te abandonezi prea mult si sa lasi lucrurile sa se intample doar de la sine, atunci poate e nevoie sa gasesti echilibrul in partea cealalta. Sa incepi sa pui energie, determinare si focus in ceea ce intentionezi. Sa incepi sa ai claritate in ceea ce-ti doresti si in ceea ce esti. Dupa care, sa te dai la o parte din calea ta.

Asta este echilibrul dintre a face si a fi.

Suntem obisnuiti sa facem si uitam sa fim sau suntem obisnuiti sa fim deconectati de la cine suntem si atunci nu permitem sa se faca prin noi ceea ce trebuie sa se faca.

Ca sa gasim acel echilibru necesar sanatatii noastre psihice si fizice trebuie sa lasam lucrurule se se intample, fara sa fortam, fara sa ne impunem vointa, fara sa ne agitam in interior.

Sa stim cand sa fim Yin si cand sa fim Yang. Sa fim in acelasi timp, masculin si feminin, in uniune divina, in interiorul nostru.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *