Cesiune: Intrare asociat nou in firma prin majorare de capital social

Articol actualizat aprilie 2020.

Ai un SRL si vrei sa cooptezi un nou asociat in firma? Iata detaliile privind procedura juridica de cesiune externa sau  intrare asociat nou in firma prin majorare de capital social.

Cesiunea actiunilor sau a partilor sociale este un act juridic prin care un asociat/ actionar (cedent) transfera catre unul sau mai multi indivizi (cesionari), asociati deja in societate ori straini de aceasta, actiuni sau parti sociale.

Cea mai rapida varianta de intrare a unui nou asociat intr-un SRL este procedura de cesiune a partilor sociale prin majorare de capital, ceea ce presupune faptul ca asociatul sau asociatii actuali sa convina asupra deciziei ca persoana din afara firmei (viitorul asociat) sa vina cu o majorare de capital social, astfel devenind asociat in cadrul firmei, dupa care se face cesiunea partilor sociale.

Principalii pasi in procedura juridica cesiune indirecta:

 • In prima etapa, se majoreaza capitalul social al firmei  ce urmeaza a fi preluata prin decizia asociatului unic/hotarare AGA. Partile sociale nou emise vor fi subscrise de catre noul asociat (persoana externa) si astfel noul asociat intra in firma;
 • Dupa majorare trebuie depusa la banca contravaloarea noilor parti sociale emise;
 • Totodata, la Registrul Comertului se depun: decizia asociatului unic/hotarare AGA de majorare a capitalului social, actul constitutiv si declaratia  de asociat a persoanei externe (noul asociat).
 • se va face o noua hotarare a asociatilor prin care primul asociat/asociati cedeaza toate partile sociale catre persoana externa  si  acesta se retrage din societate.

Acte necesare pentru inregistrarea operatiunii de cesiune parti sociale la Registrul Comertului:

 • Hotararea AGA/ Decizia asociatului unic privind cesiunea de parti sociale;
 • Actul Constitutiv actualizat;
 • Contractul de Cesiune;
 • Cand cesiunea se face catre o persoana din afara firmei (care initial nu era asociat in firma), noul asociat trebuie sa dea o Declaratie privind indeplinirea conditiilor legale pentru indeplinirea acestei functii;
 • Copii acte de identitate/ pasaport ale asociatilor (pentru asociati persoane fizice);
 • Copie Certificat de inregistrare.

Citeste si: Top 10 intrebari – antreprenorul intreaba, contabilul si juristul raspund 

Cum te pot ajuta expertii Reinvent Consulting?

✅ Cesiune firma cu includere asociat nou:

 • Prima varianta: Majorare capital social cu includere 1 asociat; Cesiune parti sociale – excludere 1 asociat – 1180 Ron. Aceasta etapa dureaza in jur de 2 saptamani.
 • A doua varianta: Cesiune cu excludere asociat in 2 etape – 700 Ron. Aceasta etapa dureaza in jur de 2 luni. 
 • Tarifele de mai sus includ toate taxele juridice, TVA si onorariu si se refera la societati inregistrate in Bucuresti/ Ilfov. Pentru alte judete se adauga suma de 100 Ron.

Mai multe servicii: 

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 RON/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 RON);
 • 230 RON/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 RON);
 • 350 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 RON).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.


Ramai Informat! Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!


Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *