Formular 163: Inscriere ONG-uri in registrul ANAF in vederea primirii de SPONSORIZARI

Formular 163_ Inscriere ONG-uri in registrul ANAF in vederea primirii de SPONSORIZARI Reinvent Consulting
Formular 163_ Inscriere ONG-uri in registrul ANAF in vederea primirii de SPONSORIZARI Reinvent Consulting

Incepand cu 1 aprilie 2019, companiile platitoare de impozit pe profit sau microintreprinderile vor putea face sponsorizari si astfel sa beneficieze de facilitatile fiscale aferente acestora, doar daca persoanele catre care se vireaza aceste sume sunt  inscrise in registrul ANAF al beneficiarilor de sponsorizari.

Baza legala: Ordinul ANAF nr. 819/2019

Conditii ONG-uri pentru a se inregistra la ANAF in Registrul beneficiarilor de sponsorizari:

  • desfasoara activitatea in domeniul pentru care s-au constituit;
  • au indeplinit toate obligatiile fiscale declarative prevazute de lege;
  • nu au restante la plata darilor fiscale (bugetul general consolidat), mai vechi de 90 de zile de la scadenta/termen de plata;
  • au depus situatiile financiare anuale (conditia aceasta e relevanta doar pentru cei care sunt obligati sa depuna astfel de situatii);
  • nu au fost declarate inactive.

Sponsorizarea aspecte legale si fiscale: click aici!

Documente inregistrare ONG in registru benficiari sponsorizari:

  • formularul 163 “Cerere de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale”;
  • copie certificat de atestare fiscala.

Termen solutionare cerere ONG-uri: 10 zile de la depunere

In cazul in care cererea este respinsa, ONG-ul poate face contestatie, in termen de 45 de zile de la primirea acestui raspuns de respingere, cu resoectarea prevederilor Codului de procedura fiscala.

Termen depunere Formular 163: la liberul arbitru al persoanei interesate.

Registrul ONG-urilor care pot primi sponsorizari va fi accesibil online spre vizualizare pe site-ul ANAF.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *