COMPROMISURI IN AFACERI? Da ori ba?!?

COMPROMISURI IN AFACERI_ Da ori ba_!_Reinvent Consulting
COMPROMISURI IN AFACERI_ Da ori ba_!_Reinvent Consulting

Unora, mai ales daca sunt si antreprenori,  le place sa spuna ca sunt de neclintit atunci cand e vorba de “abaterea de la drum” in relatiile de business si in asumarea de compromisuri. Insa…uneori, a lasa de la tine, nu este deloc cea mai indezirabila actiune…atata timp cat nu calci pe moralitate, nu faci rau nimanui, nu iti faci rau tie.

Viata in sine e un mare compromis cu noi insine. Urmam reguli sociale pentru ca traim printre oameni, ne conformam regulamentelor mai mult sau mai putin aberante, ne ghidam dupa tendite.

Dar in afaceri? Cum reactionam? COMPROMISURI IN AFACERI? Da ori ba?!?

  • Afirmarea clara a diferentelor dintre doua punctele de vedere, realizarea schimbului de concesii si identificarea unei cai de mijloc, comun acceptate este echivalentul a ceea ce se numeste compromis in afaceri.
  • Compromisul se realizeaza de obicei prin negociere, astfel se  incearca gasirea unor solutii multumitoare  pentru ambele parti.
  • Compromisul este o una din solutiile de  evitare a  conflictelor intra si inter-organizationale.
  • Obiectivul compromisului este gasirea rapida a unui colac de salvare, acceptat de ambele parti implicate, dar care ofera partial rezolvare: fiecare trebuie sa cedeze. Scopul principal este gasirea unui consens si depasirea situatiei care a culminat cu momentul prezent.
  • Beneficiile compromisului in negociere sunt economia de timp, economia de bani, depasirea situatiei tensionante.

Asadar, atunci cand avem ceva de impartit cu un client/ furnzior/ angajat/ colaborator/ partener/ asociat…nu mai bine ne gandim de doua ori, inainte de a taia orice urma de colaborare?

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro
https://blog.reinventconsulting.ro/
https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *