Proiect lege: REGISTRU ELECTRONIC lucratori ZILIERI

Proiect lege_ REGISTRU ELECTRONIC lucratori ZILIERI Reinvent Consulting (3)
Proiect lege_ REGISTRU ELECTRONIC lucratori ZILIERI Reinvent Consulting (3)

In vederea combaterii muncii la negru, in cazul lucratorilor cu ziua, pana la data de 31 decemebrie 2019 se intentioneaza adoptarea si implementarea unei legi privind raportarea zilnica a muncii acestora intr-un registru electronic.

  • In prezent lucratorii zilieri sunt inregistrati intr-un registru fizic, insa pentru a reduce birocratia si cazurile de munca la negru, pana la finalul anului 2019 se propune inlocuirea registrului fizic cu unul electronic.
  • Astfel, firmele,indiferent de forma de organizare juridica – SRL-uri, PFA-uri, II-uri, vor fi nevoite, dupa aprobarea acestei propuneri legislative, sa creeze, sa completeze si sa transmita inregistrarile din registrul electronic, care va trebui sa poata fi parcurs la sediul beneficiarului si/sau la punctele de lucru.
  • Transmiterea registrului va trebui sa se faca zilnic, inainte de inceperea activitatii. 
  • Practic, acesta va arata ca un REVISAL special conceput pentru lucratorii zilieri.
  • In prezent, conform Legii nr. 52/2011 privind zilierii, incalcarea obligatiilor legate de tinerea registrului se sanctioneaza cu amenzi de cate 6.000 de lei.

Atentie! Proiectul de lege nu  se aplica momentan. Acesta trebuie mai intai adoptat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro
https://blog.reinventconsulting.ro/
https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *