Asociat in mai multe societati comerciale: in ce conditii?

Asociat in mai multe societati comerciale_ in ce conditii_ Reinvent Consulting
Asociat in mai multe societati comerciale_ in ce conditii_ Reinvent Consulting

Articol actualizat aprilie 2020.

ASOCIAT SRL: din punct de vedere legal, o persoana poate detine calitatea de asociat unic la o singura societate comerciala. Prin asociere cu alte persoane juridice si/ sau fizice poate detine calitatea de asociat in mai multe firme.

Legea interzice ca o persoana sa aiba calitatea de asociat unic in mai mult de o societate comerciala cu raspundere limitata.

Nu conteaza numarul de asociati (atat timp cat este mai mare de 1) si nici nu exista limitari legale cu privire la procentul de participare in cadrul societatii comerciale. Astfel, atat teoretic cat si practic, ar fi de ajuns ca persoana care are deja calitatea de asociat unic in cadrul unei firme sa-si mai gaseasca un singur asociat caruia sa-i ofere doar 1% in cazul in care vrea sa deschida a doua firma.

Asociatul poate sa detina si calitatea de angajat in respectivul SRL. Prin optiune.

Intr-un SRL pot fi unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.

Asadar, in cazul infiintarii unui SRL cu mai multii asociati,  pot fi numiti administratori ai firmei unul, mai multi sau totii asociatii.

Acest lucru se va mentiona in Actul Constitutiv, aici se vor aparea drepturile administratorilor, dar si modul in care vor conduce societatea. Administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, in afara de restrictiile expres mentionate in actul constitutiv.

Daca cineva nu mai doreste sa indeplineasca calitatea de asociat unic/ asociat intr-o firma, persoana in cauza poate sa cesioneze, total sau in parte, parti sociale la societatea respectiva catre o alta persoana, sau catre mai multe.

Drepturi si obligatii administrator societate comerciala: click aici!

Reinvent Consulting te ajuta sa infiintezi orice tip de entitate!

  • Infiintare SRL – 350 RON in Bucuresti/ Ilfov sau 450 RON in alte judete (taxe ONRC, TVA si onorariu incluse).
  • Daca nu declarati activitate la sediul social sau aveti activitate pe teren atunci este nevoie de autorizarea activitatii la terti / deschidere punct de lucru, cost aditional 100 RON.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *