Rubrica de Marti: Intreaba un Expert! Cum pot vinde o firma?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la vanzarea unei firme de catre asociat (cesiune parti sociale)

Domnul Bogdan Danescu intreaba:

“Buna ziua,

Am un SRL si vreau sa il vand. Juridic, cum pot vinde firma? In ce conditii? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Din punct de vedere juridic vanzarea unei firme  este de fapt o cesiune de parti sociale. In mare, pe intelesul tuturor, vanzarea unei firme inseamna ca persoana care vrea sa cumpere firma intra ca si asociat, apoi vanzatorul, asociatul existent cedeaza partile sociale catre noul asociat. 

Primul pas:  se majoreaza capitalul social al firmei  ce urmeaza a fi preluata. Partile sociale nou emise vor fi subscrise de catre noul asociat (persoana externa) si astfel noul asociat intra in firma;

Pasul 2: Dupa majorarea capitalului social, se depune la banca contravaloarea noilor parti sociale emise;

Pasul 3: Se depune dosarul de cesiune la Registrul Comertului, ce contine – decizia asociatului unic/hotarare AGA de majorare a capitalului social, actul constitutiv si declaratia  de asociat a persoanei externe (noul asociat).

Pas 4: se va face o noua hotarare a asociatilor prin care primul asociat/asociati cedeaza toate partile sociale catre persoana externa  si  acesta se retrage din societate.

Cum te ajuta Reinvent Consulting in vederea cesiunii partilor sociale/ cesiune indirecta?

Reinvent Consulting activeaza in mediul business de peste 13 ani, iar consultantii nostri au experienta vasta in domeniile juridic, financiar si fiscal.

  • Prima varianta: Majorare capital social cu includere 1 asociat; Cesiune parti sociale – excludere 1 asociat – 1180 Ron. Aceasta etapa dureaza in jur de 2 saptamani.
  • A doua varianta: Cesiune cu excludere asociat in 2 etape – 700 Ron. Aceasta etapa dureaza in jur de 2 luni. 
  • Tarifele de mai sus includ toate taxele juridice, TVA si onorariu si se refera la societati inregistrate in Bucuresti/ Ilfov. Pentru alte judete se adauga suma de 100 Ron.

In contractul de cesiune se specifica suma si modalitatea de plata.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail: 

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *