Stiinta capabila sa vanda copite de demon, drept aripi de inger! 7 secrete de marketing

7 secrete de marketing Reinvent Consulting
7 secrete de marketing Reinvent Consulting

Orice afacere are nevoie de marketing. Fara imagine in mediul online si offline, fara promovare, fara branding, poti fi Corporate Superman, daca nu te vede nimeni, nu existi. Poti face cele mai bune produse, daca nu stie nimeni…cum poti avea vanzari si creste pe piata? Asadar, Marketing? Conform lui Octav Bibere este “stiinta capabila sa vanda copite de demon, drept aripi de înger!” :))

7 secrete de marketing (tine cont de ele cand iti formulezi mesajul catre grupul tinta):

1.Site-ul sau blogul companiei trebuie sa fie scris si structurat astfel incat sa fie usor de inteles de catre vizitator. Vorbeste pe “limba” sa…Pune-te in locul cumparatorului, intra in mintea sa, este totul usor de intuit? Are toate informatiile necesare? Este totul explicat fara sa oboseasca si sa fie inteligibil pentru toata lumea, chiar si de persoane care nu sunt experte in domeniul in care activeaza firma ta?

2. Scrie avantajul competitiv al produsului/ serviciului in titlul paginii de site,  de exemplu: economiseste timp, cel mai bun pret, cea mai rapida cale, etc.

3. Mesajul de marketing trebuie sa se axeze pe beneficiile produsului, nu pe caracteristicile sale. Oamenii cumpara pe baza emotiilor. Ii intereseaza ce primesc ei. De exemplu, daca ai o cofetarie si oferi si comenzi online, poti sa le comunici oamenilor ca ai produse de calitate, linie de productie moderna, controlul calitatii, ingredinte naturale etc., dar tradus “Viata ta poate fi si dulce si sanatoasa? Da! Rapid si natural: torturi din ingrediente proaspete, fara chimicale, livrate in maxim 24 ore”.

4. Include emotia in mesajele transmise, decizia de cumparare are intotdeauna o latura emotionala. Oamenii selecteaza argumentele logice, dar partea emotionala nu trebuie omisa. De exemplu, pentru un magazin de jucarii: “Iti amintesti prima jucarie de plus? Cea cu care dormeai? Ofera-i aceasta bucurie si copilului tau! Plusuri cu personajele preferate din desene animate, la cele mai bune preturi. Livrare  gratuita!”

5. Mesajul este in jurul clientului: al tau, ta, tu. El este centrul “universului” afacerii tale. Nu spune “noi oferim cele mai bune produse de patiserie din oras”, ci “Tu alegi ce este mai bun pentru familia ta: produse de patiserie de la X.”

6. Foloseste cuvinte simple! Mesajul trebuie sa fie inteles de absolut toata lumea. Asa ca in mesajul de promovare/ reclama lasa deoparte termenii tehnici. Sunt utili in faza a doua de vanzare, pentru cei care au vazut mesajul si te-au contactat pentru a primi oferta ta sau pentru a cere detalii complete asupra produsului/ serviciului.

7. La finalul mesajului nu uita sa ii ceri clientului sa faca actiunea dorita de tine, call-to-action (“CTA”),  exemple: cumpara acum si ai reducere 10%, aboneaza-te la newsletter si primesti un ghid gratuit, suna acum si rezerva un loc la sectiunea VIP, cumpara azi si primesti al doilea produs gratuit.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *