Pe scurt despre infiintare Microintreprindere 2019 si impozitare

Pe scurt despre infiintare Microintreprindere 2019 Reinvent Consulting
Pe scurt despre infiintare Microintreprindere 2019 Reinvent Consulting

Orice SRL nou infiintat este o microintreprindere.

Pentru a fi considerata  microintreprindere, firma trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele trei conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

 • sa fi realizat venituri care sa nu depaseasca echivalentul in lei a 1.000.000 euro. Cursul de schimb de la data de 31.12.2018 a fost de 4.6639 lei/eur0, astfel ca plafonul in lei este de 4.663.900 lei;
 • capitalul social al societatii sa fie detinut de persoane, altele decat statul si unitatile administrativ-teritoriale;
 • societatea sa nu se afle in dizolvare, urmata de lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti.

Impozitare microintreprinderi

O astfel de entitate juridica va plati impozit pe venit intre 1% si 3%. Daca are angajati impozitul pe venit este de 1%, in caz contrar 3%.

Daca exista angajati ale caror contracte de munca sunt suspendate, cota de impozitare ramane la 1%.

Societatile nou-infiintate intra la categoria de platitoare impozit pe veniturile microintreprinderilor.

Ele pot trece la statutul de platitoare de impozit pe profit (cota de 16%), daca indeplinesc doua conditii: majoreaza capitalul social la suma de minim 45.000 lei si au cel putin 2 angajati.

Impozitul pe veniturile microintreprinderilor se declara trimestrial prin intermediul formularului 100, ce are termen maxim de depunere data de  25 a lunii urmatoare pentru trimestrul incheiat.

Platitor/ neplatitor de TVA

Din punct de vedere al TVA, societatile nou infiintate sunt toare neplatitoare de TVA. Se pot inregistra in scop de TVA de Romania, prin optiune, voluntar sau prin obligatie, daca depasesc plafonul de venituri de 300.000 lei intr-un an fiscal.

Acte necesare infiintare SRL/ microintreprindere:
 • rezervare denumire firma;
 • act constitutiv;
 • decizie asociat unic/ Hotarare AGA;
 • dovada sediului social: contractul de la spatiul care va fi sediul social (contract de vanzare-cumparare; act proprietate, succesiune, etc – copie ) + act identitate proprietar/ proprietari – copie
 • acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca sediul social va fi pe apartament;
 • completare cerere certificat constatator;
 • dovada plata taxe legale;
 • anexa contor de cuvinte.

Capitalul social minim este de 200 RON, sens in care trebuie deschis un cont la o banca pe care o agreezi, recomandabil limitrofa zonei in care iti vei desfasura activitatea.

Dovada varsarii capitalului se anexeaza la dosar, iar ulterior infiintarii societatii, intreaga suma poate fi folosita in interesul desfasurarii activitatilor comerciale.

Aditional la dosarul de infiintare este nevoie de:

 • specimenul de semnatura – se da gratuit la Registrul Comertului sau contra cost la notar;
 • declaratia de asociat unic – se da gratuit la avocatul nostru sau contra cost la notar.

Reinvent Consulting te ajuta sa infiintezi orice tip de entitate!

 • Infiintare SRL – 350 RON in Bucuresti/ Ilfov sau 450 RON in alte judete (taxe ONRC, TVA si onorariu incluse).
 • Daca nu declarati activitate la sediul social sau aveti activitate pe teren atunci este nevoie de autorizarea activitatii la terti / deschidere punct de lucru, cost aditional 100 RON.

OFERTA! Beneficiati de INFIINTARE GRATUITA daca alegeti un abonament de contabilitate cu plata in avans pe 6 luni. Costurile abonamentelor in acest caz sunt urmatoarele:

 • 180 RON/ luna – fara activitate (societati neplatitoare de TVA), cu plata in avans pe 6 luni (1.080 RON);
 • 210 RON/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.260 RON);
 • 240 RON/ luna – fara activitate (societati platitoare de TVA), cu plata in avans pe 6 luni (1.440 RON);
 • 270 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (1.620 RON).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *