Atentie! Daca nu depui la Registrul Comertului declaratia anti-spalare bani si combatere a terorismului, ANAF iti poate inchide firma!

Daca nu depui la Registrul Comertului declaratia anti-spalare bani si combatere a terorismului, ANAF iti poate inchide firma! Reinvent Consulting
Daca nu depui la Registrul Comertului declaratia anti-spalare bani si combatere a terorismului, ANAF iti poate inchide firma! Reinvent Consulting

Articol actualizat in aprilie 2020.

Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Cui se adreseaza: tuturor societatilor comerciale. PFA-urile nu sunt afectate de aceasta lege.

Ce trebuie facut:

 • Administratorul societatii comerciale trebuie sa dea o declaratie in aceste sens la notar sau la Registrul Comertului, privind respectarea prevederilor Legii 129/ 2019;
 • Declaratia se da la orice notar sau la ghiseu la Registrul Comertului;
 • Daca se da la notar, ulterior trebuie depusa la Registrul Comertului impreuna cu un formular care se completeaza in incinta Registrului, copie C.I. asociat/ asociati si copie certificat inregistrare firma.

Ce spune legea (art 56):

 • “(1) Persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului, cu exceptia regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale si societatilor detinute integral sau majoritar de stat, depun la inmatriculare, anual sau ori de cate ori intervine o modificare o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor.
 • (2) Declaratia pe proprie raspundere a reprezentantului legal al persoanei juridice prevazute la alin. (1) cuprinde datele de identificare ale beneficiarilor reali, precum si modalitatile in care se exercita controlul asupra persoanei juridice.
 • (3) Datele de identificare ale beneficiarului real in sensul alin. (1) sunt: numele, prenumele, data nasterii, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, cetatenia, domiciliul sau resedinta.
 • (4) Declaratia anuala se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatricula persoana juridica in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare anuale, iar daca intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaratia se depune in termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.
 • (5) Declaratia prevazuta la alin. (1) se poate da in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se poate depune in forma autentica, personal sau prin reprezentant.”

Vezi si: Infografic- DECLARATIE BENEFICIAR REAL

CONSECINTE nedepunere declaratie:

 • In cazul in care administratorul nu depune aceasta declaratie la Registrul Comertului, societatea comerciala va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre  5.000 lei si 10.000 lei;
 • Procesul-verbal de constatare a contraventiei se comunica oficiului registrului comertului, in acesta fiind consemnat ca nedepunerea declaratiei atrage dizolvarea societatii, daca in termen de 30 zile, reprezentantul legal nu depune declaratia aferenta la Registrul Comertului, atunci Registrul Comertului poate dizolva firma;
 • Atentie! Daca firma se inchide in acest mod, veti avea cazier fiscal!

Cum va poate ajuta REINVENT CONSULTING cu “Declaratia privind Beneficiarii Reali”?

 • Depunem noi pentru dumneavoastra declaratia la Registrul Comertului;
 • Onorariu: 210 RON.

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

 REINVENT CONSULTING:

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 lei/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 lei);
 • 230 lei/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 lei);
 • 350 lei/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 lei).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *