Inregistrare marca/ sigla la OSIM 2020: protejeaza-ti legal brandul de competitori

Inregistrare marca_ sigla la OSIM 2019_ protejeaza-ti legal brandul de competitori, Reinvent Consulting
Inregistrare marca_ sigla la OSIM 2019_ protejeaza-ti legal brandul de competitori, Reinvent Consulting

Articol actualizat aprilie 2020.

Inregistrare marca/ sigla la OSIM:  protejeaza-ti legal brandul de competitori. Nu lasa concurentii sa iti fure indentitatea pe piata!

Baza legala: Legea nr. 84/1998 privind inregistrarea marcilor si indicatiilor geografice, modificata si completata prin Legea 66/2010.

Ce poate fi protejat: cuvinte, nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale, forma unui produs, ambalajul, combinatii intre elementele mentionate.

Tipuri de marca

 • Marca verbala – denumire, slogan, scrise cu caractere standard
 • Marca figurativa – element grafic (desen) care nu contine litere sau cifre
 • Marca combinata – denumire scrisa cu o grafica deosebita si/sau in culori sau o denumire insotita de un element grafic (desen)
 • Marca tridimensionala – marca constituita din forma produsului sau a ambalajului sau orice alt semn specific 

Demers legal la OSIM:

 • In vederea inregistrarii unei marci (denumire sau slogan), insotita sau nu si de un element figurativ (desen), trebuie completat online un  formular tip – “Cererea pentru inregistrarea unei Marci pe cale nationala” si sa achitate taxele prevazute.
 • In cazul in care marca are o grafica speciala,  la acest formular se ataseaza o reproducere grafica suficient de clara a marcii, de dimensiune maxim 8×8 cm, in spatiul corespunzator de pe formular si deasemenea se ataseaza o  pagina separata cu inca 5 reproduceri, de aceeasi dimensiune si culoare cu cea de pe formular.

Important:

 • Taxele OSIM trebuie achitate in termen de  maxim trei luni de la depunerea cererii de inregistrare de marca, trebuie achitata taxa pentru examinarea OSIM (in caz contrar dosarul urmand a fi radiat pentru neplata taxe);
 • Drepturile asupra marcilor pot fi transmise prin cesiune sau licenta, oricand in cursul duratei de protectie a marcii.
 • Protectia legala este valabila pentru o perioada de  maxim 10 ani incepand cu data la care a fost depusa cererea de inregistrare si poate fi reinnoita dupa trecerea acestui termen.
 • Inregistrarea unei marci la OSIM ofera doar protectia la nivel national. 

Cum te poate ajuta REINVENT CONSULTING?

Inregistrare marca OSIMonorariu 550 lei la care se adauga taxele aferente.

Taxe OSIM:

 •  marci individuale: marca verbala: 506 lei; marca combinata/figurativa/tridimensionala alb/negru: 644 lei; marca combinata/figurativa/tridimensionala cu culori revendicate: 1012 lei. Clasa suplimentara:  230 lei.
 • marci colective sau de certificare: marca verbala: 1794 lei; marca combinata /figurativa/tridimensionala alb/negru: 2070 lei; marca combinata/figurativa/tridimensionala cu culori revendicate: 2530 lei. Clasa suplimentara se plateste suma de 322 lei.
 • Taxa de depunere: 46 lei
 • Taxa de publicare: 138 lei pentru marcile alb-negru si 460 lei pentru marcile color.

 REINVENT CONSULTING:

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 lei/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 lei);
 • 230 lei/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 lei);
 • 350 lei/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 lei).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *