Rubrica de Marti: Intreaba un Expert! Retragere asociat dintr-o firma daca celalalt asociat nu este de acord?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibiliatea retragerii unui asociat dintr-un SRL, in conditiile in care celalalt asociat nu este de acord. 

Domnul Stefan Darie intreaba:

“Buna ziua,

Sunt asociat intr-o societate comerciala si doresc sa ma retrag. Asociatul majoritar nu este de acord cu aceasta decizie? Legal cum pot sa ies din aceasta asociere? 

Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Cesiunea interna se realizeaza cand unul dintre asociatii unei societati comerciale doreste sa cesioneze partile sale catre un alt asociat. 

Pentru a se realiza aceasta procedura juridica, toti asociatii firmei trebuie sa cada de acord cu aceasta procedura, prin intocmirea unei Hotararii a Asociatilor.

In cazul in care, unul dintre asociati doreste sa se retraga, dar fara acordul celui/ celor care raman in respectiva asociere, atunci acesta  se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari judecatoresti.

Motive intemeiate: stare de sanatate, varsta, mutare in alta localitate etc.

Cum te ajuta Reinvent Consulting in vederea cesiunii partilor sociale/ cesiune indirecta?

Reinvent Consulting activeaza in mediul business de peste 13 ani, iar consultantii nostri au experienta vasta in domeniile juridic, financiar si fiscal.

  • Cesiune interna cu excludere un asociat (care nu este admininstrator), dintr-un SRL cu doi asociati – 580 RON (toate taxele incluse) cu sediul social inregistrat in Bucuresti/Ilfov.
  • Cesiune interna cu excludere un asociat (care este admininstrator), dintr-un SRL cu doi asociati – 650 RON (toate taxele incluse) cu sediul social inregistrat in Bucuresti/Ilfov.
  • Tarifele de mai sus includ toate taxele juridice, TVA si onorariu si se refera la societati inregistrate in Bucuresti/ Ilfov. Pentru alte judete se adauga suma de 100 Ron.

In contractul de cesiune se specifica suma si modalitatea de plata.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail: 

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *